بیایید ابتدا دربارهی این صحبت کنیم که نام این دستگاه چیست؟ نام انگلیسی دستگاه AirFryer است که در فارسی میتوان آن را با «سرخکنی که با هوا کار میکند» معادل کرد. در بازار از این دستگاه با نام «هواپز» هم یاد میکنند که ترجمهی دقیقی نیست؛ چراکه در این دستگاهها به روغن – هرچند اندک – نیاز داریم و فعلی که انجام میشود سرخکردن است. ازاینرو بهتر است از عنوان سرخکن کمروغن استفاده کنیم. میتوانیم صفت کمروغن را هم موقتا حذف کنیم و یکباره بگوییم سرخکن تا خیالمان را راحت کرده باشیم.
سرخکن HD9220 در شمایل یک کپسول بزرگ بوده که وزن زیادی دارد و از پلاستیک باکیفیتی ساخته شده است. حجم محفظهی سرخکن ۲٫۲ لیتر است و میتوان تا ۸۰۰ گرم مادهی غذایی را در هر وعده سرخ کرد. محفظهی سرخکن شامل یک سینی با تفلون نچسب است که تحت هیچ شرایطی غذا به آن نمیچسبد. سینی به صورت کشویی در قسمت پایینی دستگاه جا میخورد و به کمک یک دستگیرهی عایق حرارت در جای خود محکم میشود. سینی سرخکن در قسمت داخلی، به یک توری فلزی مجهز شده تا روغن مادهی غذایی از آن رد شود و درون سینی بچکد؛ در نتیجه غذای سالمتری حاصل میشود. این توری با فشردن یک دکمه از سینی اصلی جدا میشود. اما طراحی دستگاه طوری است که دستگیره سینی سرخکن مستقیما به این توری فلزی وصل شده و فشردن دکمهی Release باعث میشود سینی زیری آزاد شود.
قسمت بالایی دستگاه شامل یک کلید چرخشی است که وظیفهی تنظیم دما را بر عهده دارد. دمای سرخکن HD9220 از 80 تا 200 درجه قابلتنظیم است. علاوه بر کلید تنظیم دما، یک کلید کنترلی چرخان دیگر هم در اختیار دارید که تایمر دستگاه است. تایمر چرخشی کاملا به سبک کلاسیک است و حس خوب دستگاههای قدیمی را به یاد میآورد. برای روشنکردن سرخکن کافی است پس از تعیین دما، تایمر را بچرخانید و روی یک زمان مشخص قرار دهید تا همهچیز شروع شود. پس از به پایان رسیدن زمان تایمر، دستگاه به صورت خودکار خاموش میشود و یک صدای دینگ برای مطلعکردن شما از پایان پروسهی سرخشدن به صدا درمیآید.